تركیب نانوذرات و نانولوله كربنی برای تولید هیدروژن

تركیب نانوذرات و نانولوله كربنی برای تولید هیدروژن

به گزارش بست روید محققان با توزیع یكنواخت نانوذرات روتنیوم روی سطح نانولوله های كربنی چندجداره، كاتالیستی ساختند كه با كارایی بالا می تواند مولكول های آب را بشكند و هیدروژن تولید نماید.



به گزارش بست روید به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، تولید الکتروکاتالیست های کارآمد و پایدار برای تولید الکتروشیمیایی هیدروژن خالص و پاکیزه اهمیت زیادی دارد. برای این که بتوان از هیدروژن استفاده عملی کرد، باید روش اقتصادی کارآمد و آسان عرضه شود.
محققان UNIST اخیرا یک کاتالیست جدید برای شکستن مولکول های آب ساختند که عملکرد بهتری نسبت به کاتالیزورهای رایج پلاتین-کربن دارد.
این کاتالیزور جدید حاوی نانوذرات روتنیوم بوده و به صورت یکنواخت روی سطح نانولوله های کربنی چندجداره قرار گرفته است. به اعتقاد محققان این پروژه، سنتز این کاتالیست بسیار ساده بوده و می توان آنرا به صورت انبوه تولید کرد.
جونگ بوم باک از محققان UNIST می گوید: علاوه بر معرفی کاتالیست Ru@MWCNT که کارایی بالایی داشته و از روش های رایج، عملکرد بهتری دارد، ما در این پروژه به دنبال ارزیابی عملکرد کاتالیستی الکترودهای کاتالیزوری هستیم که جهت استفاده تجاری اهمیت زیادی دارد.
وی اظهار داشت: این کاتالیزور Ru@MWCNT دارای خواص الکتروشیمیایی برتری نسبت به کاتالیزورهای آلی فلزی است که پیش از این ساخته شده است. این کاتالیست عملکرد HER عالی دارد.
در این کاتالیزور، نانوذرات روتنیوم به صورت یکنواخت توزیع شده و روی سطح نانولوله های کربنی چندجداره قرار گرفته اند.
دو هیونگ وون از محققان این پروژه می گوید: روش های رایج برای ترکیب روتنیوم و نانولوله های کربنی بیشتر منجر به چسبیدن روتنیوم شده و در نهایت، تجمع نانوذرات روی نانولوله دیده می شود. با عملیات حرارتی، این تجمع افزایش می یابد. برای کاهش این تجمع، ما از نمک روتنیوم و گروه کربوکسیل استفاده کردیم. با این کار ما می توانیم توزیع یکنواخت نانوذرات را روی سطح نانولوله های کربنی چندجداره داشته باشیم.
در این پروژه، محققان جهت بررسی عملکرد کاتالیست Ru@MWCNT از شکستن مولکول های آب استفاده کردند. نتایج آنها نشان داده است که کاتالیست Ru@MWCNT نسبت به کاتالیست های Pt/C تجاری عملکرد ۱۵٫۴ درصد بهتری داشته و هیدروژن بیشتری تولید می کنند و کارایی فارادی آن هم ۹۲٫۲۸ درصد بوده که از کارایی فارادی کاتالیست Pt/C که ۸۵٫۹۷ درصد گزارش شده، بالاتر است.

1399/02/07
13:12:49
5.0 / 5
2848
تگهای خبر: فناوری
این مطلب بست روید چطور بود؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب بست روید
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
BestRoid اندروید