با بهبود مقاومت قیر؛

محقق ایرانی آسفالت ضد آفتاب تولید كرد

محقق ایرانی آسفالت ضد آفتاب تولید كرد

به گزارش بست روید تعدادی از پژوهشگران با همكاری یك پژوهشگر ایرانی با استفاده از یك نانوكامپوزیت روشی برای افزایش مقاومت قیر در مقابل نور فرابنفش یافته اند. این ماده در حقیقت ماده ضد آفتاب برای آسفالت عمل می كند.



به گزارش بست روید به نقل از مهر، ترک های عمیق و چاله های بزرگ از مشکلات همیشگی آسفالت جاده ها هستند. با گذر زمان و افزایش عمر آسفالت، لایه رویی آن به صورت کامل از بین می رود که یکی از اصلی ترین علل این امر پیری قیر است. نور، اکسیژن و گرما مهم ترین عواملی هستند که روی روند پیری آسفالت تأثیر می گذارند.
در همین راستا تعدادی از پژوهشگران آلمانی با همکاری گشتاسب چراغیان، محقق ایرانی انستیتو مهندسی راه در دانشگاه صنعتی برانشوایگ آلمان روشی برای بهبود مقاومت قیر در مقابل اشعه فرابنفش یافته اند. آنها معتقدند به وسیله یک نانوکامپوزیت جدید از جنس رس و سیلیس پیروژنیک می توان این مشکل را حل کرد.

قیر از نفت تهیه می شود تلفیقی از مواد مختلف است که مهمترین آنها کربن و هیدروژن هستند. این ترکیبات در دمای بالا و در معرض اشعه فرابنفش اکسیده می شوند. به صورت دقیق تر اشعه فرا بنفش می تواند پیوندهای میان مولکول های قیر را شکسته و رادیکالهای آزاد تولید نماید که روند پیری را تسریع می کند. اما می توان با استفاده از مواد ضد پیری که خصوصیت های ضد اشعه فرابنفش دارند، کیفیت قیر را بهبود بخشید.
در این پژوهش چراغیان با همکاری پروفسور مایکل پی ویستوبا نشان دادند با استفاده از نانوذرات رس و سیلیس پیروژنیک می توان سطح آسفالت را در مقابل اشعه فرابنفش محافظت کرد.
چراغیان در اینباره می گوید: نانوذرات رس و سیلیس پروژنیک ارزان قیمت و غیر سمی هستند و می توان آنها را بعنوان یک محافظ در آسفالت در مقابل اشعه مخرب فرابنفش به کار برد. در حقیقت این مواد مانند ضد آفتاب عمل می کنند.

او در اینباره اضافه کرد: بهبود کیفیت قیر با کمک این مواد یک فناوری سازگار با محیط زیست و ارزان قیمت است که می تواند چشم اندازهای جدیدی برای ماندگاری بیشتر آسفالت در حوزه راه سازی عرضه نماید. دانش ما از واکنش های مولکولی میان این نانوذرات و قیر مسیرهای تازه ای جهت استفاده از فناوری نانو در آسفالت فراهم می آورد.
گشتاسب چراغیان یکی از محققان ارشد انستیتو مهندسی راه آلمان و دستیار پژوهش شرکت BASF آلمان است.
این پژوهش در نشریه «نیچر-ساینتیفیک ریپورتز»(Nature-Scientific Reports) انتشار یافته است.


منبع:

1399/05/05
14:59:29
5.0 / 5
2064
تگهای خبر: پژوهشگران , دانشگاه , شركت , صنعت
این مطلب بست روید چطور بود؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب بست روید
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
BestRoid اندروید