موضوع رفع فیلتر برای گروه های خاص جدی است؟

موضوع رفع فیلتر برای گروه های خاص جدی است؟

بست روید: موضوع وی پی ان قانونی و دسترسی تعدادی از کاربران به سایت های فیلترشده، این روزها بار دیگر مطرح شده و برخی مسئولان از رفع فیلتر سایت هایی مانند یوتیوب برای گروه های خاص خبر می دهند.


به گزارش بست روید به نقل از ایسنا، موضوع وی پی ان قانونی از سال ۱۳۹۱ عنوان شد و بعد از آن در مقاطع زمانی مختلف از طرف مسئولان به آن پرداخته شد، اما به دلیلهای مختلفی همچون عدم تمایل شرکتها و مشکلات اقتصادی به نتیجه نرسید و البته تا حالا بصورت مقطعی و هر چند سال یک دفعه، این بحث پیش کشیده شده اما به نتیجه نمی رسد.
هدف از اجرای طرح وی پی ان قانونی بگفته مسئولان، آنست که برنامه ریزی صورت بگیرد تا اقشار مختلف مردم که باتوجه به شرایط شغلی و اجتماعی شان، نیازمندی هایی برای دسترسی به اینترنت بدون فیلتر دارند، بتوانند از این دسترسی استفاده کنند. برای مثال طبق این طرح، اساتید دانشگاهی، پزشکان، خبرنگاران و اقشار مختلف جامعه می توانند دسترسی های خاص خودشان را به اینترنت داشته باشند، دسترسی هایی که با آنچه در اختیار یک کودک قرار می گیرد، متفاوت می باشد.
هم اکنون خیلی از سایت های علمی و آموزشی از یوتیوب تا پیامرسان ها و شبکه های اجتماعی به دستور قضایی یا تصمیم کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه مسدود شده اند. از طرفی بااینکه اینترنت بدون هیچ نوع پالایش و فیلتر، از مواردی است که حدودا هیچ یک از مسئولان داخلی آنرا نپذیرفته و هر کدام خواهان نوعی نظارت بر محتواهای اینترنتی بوده اند، اما میزان این نظارت و درخواست برای مسدود کردن فضا برای کاربران، بسته به نظر هر یک از آنها متفاوت بوده است.
محمدجواد آذری جهرمی سال ۱۳۹۸ درباره وظایف قانونی وزارت ارتباطات در احراز هویت افراد در اینترنت گفته بود: اینکه سوال می کنند چرا وزارت ارتباطات فیلترشکن ها را نمی بندند این کار وظیفه ما نیست. فرض کنید فردا بامداد بیدار شوید و ببینید همه فیلترشکن ها از دسترس خارج شده اند و در این صورت استاد دانشگاهی که به دنبال مطالب علمی می گردد، تاجری که می خواهد تحریم ها را دور بزند و حساب بانکی اش را متصل کند و توسعه دهندگان نرم افزار به مشکل بر می خورند. نمی گردد سطح دسترسی دانشجو و خبرنگار و استاد و تاجر با سطح دسترسی یک کودک ۸ و ۹ ساله برابر باشد.

مدیریت وی پی ان برای ارائه خدمات اینترنتی به گروه های خاص
بعد از آن سیدابوالحسن فیروزآبادی -دبیر شورای عالی فضای مجازی- درباره شرایط دریافت وی پی ان های قانونی اظهار نمود: سازمان های خاصی باتوجه به فعالیتشان و نیاز به امنیت و اختتام به اختتام بودن، نیاز دارند که از وی پی ان استفاده کنند، همچون سازمان های دولتی، بانک ها و سفارتخانه ها؛ از طرفی در بعضی حوزه ها شاهد تحریم وسیع سایت ها و اپلیکیشن های آمریکایی هستیم و لازم است برای کسب وکارهایی که از این اپلیکیشن ها استفاده می نمایند، وی پی ان صادر نماییم. بنا بر این بخشنامه ای در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در حال تدوین است و امیدواریم موضوع استفاده از وی پی ان در کشور ساماندهی گردد.
در تازه ترین تصمیم ها برای دسترسی طبقه بندی شده کاربران به اینترنت، بنظر می رسد مسئولان تصمیم گرفتند به افراد مختلف دسترسی های مختلف دهند. در این راستا مدتی پیش فیروزآبادی درباره طبقه بندی کاربران فضای مجازی بیان کرد: این برنامه کاری بین وزارت ارتباطات و کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه و معاونت فضای مجازی دادستانی است، این پروژه تحت عنوان مدیریت وی پی ان و مدیریت اینترنت کشور انجام می شود به جهت اینکه نیازهای اینترنتی طبقات مختلف مانند خبرنگاران، پزشکان، دانشگاهیان، با کیفیت بهتری ارائه خدمت شود.
درحالی که این روزها موضوع دسترسی کاربران مختلف به اینترنت و سایت های فیلترشده ای مانند یوتیوب بار دیگر مطرح گردیده است، اعلام گردید که محمدجعفر منتظری -دادستان کل کشور- درباره رفع فیلتر یوتیوب برای تعدادی از افراد مانند دانشجویان و خبرنگاران، گفته است: بحث فیلترینگ و رفع فیلترینگ برای دستگاهها را در کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه تصویب کرده ایم. البته این مساله را چندین ماه است که تصویب کرده ایم، دستگاهها حسب مورد هرکدام باید نیازهای خودشان را اعلام کنند تا پس از اینکه نیازشان به کارگروه رسید، در دبیرخانه کارهای لازم صورت گیرد. بدین سبب ما این آمادگی را داشتیم، پیگیری هم کردیم، پیرو هم به وزارت خانه ها و دستگاه های مربوطه زدیم تا کار صورت گیرد، مقدماتش فراهم گشته است اما دستگاهها مقداری در انجام کار تاخیر دارند.
بااینکه موضوع وی پی ان قانونی و دسترسی طبقه بندی شده کاربران به محتوای اینترنت موضوع جدیدی نیست، اما این روزها بنظر می رسد وارد فاز جدی تری شده است. هرچند جزییات این طرح هنوز کاملا معین نیست و اینکه کدام گروه های خاص قادر به استفاده از محتوای اینترنت بدون پالایش هستند و یا کدام سایت ها برای این گروه ها رفع فیلتر می شود و البته اینکه صلاحیت این گروه ها چطور بررسی می شود، از سوالات مطرح شده برای کاربران فضای مجازی است.




منبع:

1400/01/18
23:39:54
5.0 / 5
973
تگهای خبر: آموزش , اینترنت , خدمات , دانشگاه
این مطلب بست روید چطور بود؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب بست روید
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
BestRoid اندروید