مشترك گرامی، صدایت را بالا نبر!

مشترك گرامی، صدایت را بالا نبر!

بست روید: جذابیت و همه گیری تلفن همراه در چند سال گذشته آنقدر زیاد شده که میتوان گفت این ابزار ارتباطی به سادگی در دسترس هر کودک، نوجوان و بزرگسالی قرار گرفته است.



به گزارش بست روید به نقل از ایسنا، روزنامه «جوان» در ادامه نوشت: زمانی که مارتین کوپر (سازنده نخستین تلفن همراه) آنرا اختراع کرد هیچ کسی تصور نمی کرد دورانی فرا برسد این ابزار بتواند تا این حد مورد استقبال و اهمیت قرار گیرد. وسیله ای که امروزه هر فردی بعنوان یک ابزار شخصی و گنجینه اطلاعاتش همیشه و در همه جا آنرا با خود به همراه دارد. فعالیتهای ارتباطی که در گذشته ناممکن بود حتی کسی به ذهنش هم خطور نمی کرد، همانند تماس گرفتن با افراد در دور دست ترین نقاط جهان، ارسال نامه و متن های الکترونیکی، تنظیم اطلاعات کاری و برنامه ریزی روزانه، فعالیت و حضور در شبکه های اجتماعی و برقراری ارتباط با افرادی که چند سالی از آنها بی اطلاع بودیم و همینطور پیگیری اخبار و دنبال کردن رویدادها را میتوان به سادگی و با خیال آسوده انجام داد. با این وجود گاهی اوقات همین وسیله مفید و پر کاربرد می تواند مایه اذیت و آزار دیگران یا عقب افتادن از کارهای مهم و اساسی شود.

تلفن همراه یا مایه آزار و اذیت دیگران؟

بلند صحبت کردن با تلفن همراه در اماکن عمومی، پخش موزیک با صدای بلند، تصویربرداری از هر رویدادی چه تلخ و چه شیرین بدون توجه به اهمیت مبحث و مدیریت اوضاع، شایعه پراکنی در گروه های مختلف شبکه های اجتماعی، استفاده از تلفن همراه حین رانندگی که عامل اصلی تصادفات می باشد و... همه از معایب استفاده نادرست از این وسیله پر کاربرد می باشد.

فرار از تنهایی و اعتیاد به تلفن همراه

گاهی اوقات انسان ها برای فرار از تنهایی به نگهداری حیوانات خانگی روی آورده و با این کار به شکلی اوقات خویش را با همراهی حیوانات اهلی نظیر سگ و گربه و... می گذرانند اما در دنیای امروز و با ظهور ابزار ارتباطی خاصی مثل تلفن همراه و گرایش افراد به گشت و گذار در اینترنت و دنیای مجازی میتوان گفت این ابزار توانسته تا حدودی تنهایی انسان ها را پر کند. جذابیت تلفن همراه به حدی است که به شکلی اعتیاد به استفاده از آن در بین مردم شکل گرفته و بعنوان یک وسیله جدا نشدنی و محبوب در دست مردم خودنمایی می کند.

ضرورت آموزش پیش از استفاده

باید دقت کنیم پیش از این که وسیله ای بعنوان فناوری جدید وارد بازار مصرف شود، بهتر است فرهنگ استفاده صحیح و کاربردی از آن هم در بین عموم جا بیفتد و شیوه درست بهره گیری از آن وسیله آموزش داده شود تا افراد گرفتار سردرگمی و استفاده افراطی نشوند.
فراموش نکنیم تلفن همراه وسیله برقراری ارتباط و به سبب انجام اموری است که از راه نرم افزارهای موجود فعالیت افراد را سهولت و سرعت بخشیده است.

به دیگران بی احترامی نکنیم

گاهی اوقات استفاده از تلفن همراه سبب بی احترامی و بی توجهی به همراهان و مخاطبانی که کنار ما حضور دارند می شود. هنگام دیدار و هم نشینی با دوستان و نزدیکان، سرگرم شدن در فضای مجازی به مدت طولانی یا استفاده از گوشی، در واقع بی توجهی و نوعی اهانت به مخاطب تلقی می شود. وقتی کسی با ما حرف می زند از سرگرم شدن با تلفن همراه خود به هر علتی همچون ارسال پیام، گشتن در صفحات مجازی و... خودداری کنید و توجهتان را به مخاطب خود بدهید، با این کار به او بی احترامی نکرده بلکه نشان می دهید که آن شخص برای شما مهم و قابل احترام است.

صدای خویش را بلند نکنید

هنگام صحبت با تلفن همراه با صدای بلند خود دیگران را ناراحت می کنید. به صورت متوسط افراد در هنگام مکالمه تلفنی با تلفن همراه صدای خویش را سه برابر بلندتر از حدی که در مکالمات حضوری دارند می کنند.

صدای بلند سبب آزار دیگران و تجاوز به حقوق آنها می شود. بعضی مکان ها وجود دارندکه باید سکوت در آنها حفظ شود. مثل کتابخانه ها، مساجد، بیمارستان ها و... که رعایت سکوت و آرامش در آنها از شرایط لازم برای حضور می باشد. پس باید هنگام حضور در این اماکن تلفن همراه خویش را در حالت سکوت قرار دهید. در هنگام رانندگی تلفن همراه خویش را به بهانه ارسال پیام و جواب و... در دست نگیرید، این کار علاوه بر نقض قوانین رانندگی کار خطرناکی است و سبب حواس پرتی و وقوع تصادف می شود.

درست صحبت کنید

هنگامی که کسی با شما کار دارد یا منتظر اتمام مکالمه تلفنی شما می باشد، او را منتظر نگذارید، اگر می دانید مکالمه شما با شخص آن طرف تلفن همراهتان طولانی می شود بهتر است تماس خویش را آخر داده، پس از صحبت با آن شخص مجدداً به مکالمه تلفنی خود بپردازید.

هنگام صحبت با تلفن همراه، به ادبیات گفتاری خود توجه نمایید بخصوص در مواقعی که دیگران صدای شما را می شنوند. با گفتار صحیح و به دور از توهین و بی تربیتی صحبت کنید، چونکه نوع صحبت و ادبیات گفتاری شما نشان دهنده فرهنگ و شخصیت شماست.

مراقب استفاده بچه ها باشید

در حال حاضر خیلی از خانواده ها برای فرزندان خود گوشیهای هوشمند تهیه کرده و در سنین پایین در اختیار آنها قرار می دهند تا به شکلی آنها را سرگرم و مشغول کنند، غافل از این که دادنِ تلفن همراه به کودکان و نوجوانان بدون آموزش های لازم برای استفاده و درک چگونگی ورود به شبکه های اجتماعی و سایت های مختلف با عنایت به محتوای گوناگونی که دارند صدمه جدی به کانون خانواده و تربیت فرزندان وارد می نماید. صدمه هایی که گاهی خود خانواده ها از روی بی اطلاعی و عدم سواد کافی در این حوزه در بروز و افزایش آن نقش بسیاری دارند. هم خطرات فضای مجازی گریبانگیر فرزندان می شود و هم ارتباطات خانوادگی را تحت الشعاع قرار می دهد.

برای خود قوانینی وضع و اجرا کنیم

باید توجه داشت که اگر افراد فرهنگ صحیح استفاده از تلفن همراه را بیاموزند و در جامعه آنرا به کار گیرند آن زمان است که شاهد تغییر رفتارهای جمعی اجتماعی در استفاده مفید و معقول از این ابزار خواهیم بود.

بهتر است جهت استفاده مفید از تلفن همراه تعریف داشته باشیم، اوقات خاصی را به استفاده از آن بپردازیم. قوانینی را برای خود ایجاد نماییم. مثلاً هنگام حضور در جمع، موبایل خویش را در حالت بی صدا بگذاریم یا هنگام حضور در مهمانی ها گوشی همراهمان نبریم تا بتوانیم از بودن در کنار هم بیشتر لذت ببریم.





منبع:

1400/03/24
10:03:37
5.0 / 5
1078
تگهای خبر: آموزش , ابزار , الكترونیكی , اینترنت
این مطلب بست روید چطور بود؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب بست روید
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
BestRoid اندروید