از سوی دانش بنیان ها محقق شد؛

خودکفایی در ساخت دستگاه سی تی اسکن پزشکی

خودکفایی در ساخت دستگاه سی تی اسکن پزشکی

بست روید: یک شرکت دانش بنیان با تولید دستگاه سی تی اسکن پزشکی گام مهمی در خودکفایی و بومی سازی این محصول راهبردی برداشته است.



به گزارش بست روید به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، شرکت دانش بنیان بهیار صنعت سپاهان با تولید دستگاه سی تی اسکن پزشکی گام مهمی در خودکفایی و بومی سازی این محصول استراژیک برداشته و با تولید این دستگاه به ازای هر دستگاه ۲۰۰ هزار دلار صرفه جویی ارزی می شود؛ نوآوری های فناورانه طرح در سطح ملی و یا بین المللی به شکلی است که بیش از ۸۵ درصد این دستگاه در شرکت بومی سازی شده است.
همچنین تاثیر به سزایی بر ارتقائ جایگاه کشور در منطقه و دنیا واهمیت راهبردی داشته؛ بطوریکه ایران دراین زمینه به جمع ۱۰ کشور صاحب فناوری تولید دست یافته است. برای ساخت این دستگاه تحقیقات گسترده در حوزه های ژنراتور ولتاژ بالا، برد های کنترل کننده، نرم افزار بازسازی، مکانیک تخت و گانتری، پردازش تصویر، طراحی الگوریتم های باز سازی مقاطع تصویری با به روزترین فناوری ها، طراحی الگوریتم های پیشرفته برای بازسازی مقاطع خارج از میدان دید، انجام شده است.
بدون شک فناوری های ذکر شده سبب افزایش حقیقی قدرت کشور از نظر علمی و اقتصادیست که موجب ارتقای غرور ملی بوده و افزایش امنیت ملی و کاهش امنیت روانی جامعه را در برخواهد داشت.
نحوه عملکرد این دستگاه به این شکل است که امواج اشعه ایکس به اندام بیمار تابانده می شود و از تمام بافت هایی که در ان قسمت وجود دارد، عبور میکند. مقداری از این اشعه جذب بافت شده و مابقی از جانب مقابل خارج می شود که بوسیله دتکتورهای حساس دریافت می شود. با تکرار این عمل، چندین فریم از جسم ایجاد میشود که نهایتاً تصویر جسم بوسیله روش های نرم افزاری برای بازسازی تصویر بدست می آید.
شرکت دانش بنیان بهیار صنعت سپاهان بعد از ۸ سال کار تحقیق و توسعه بر روی دستگاه سی تی اسکن موفق به دریافت پروانه بهره برداری آن از اداره کل تجهیزات پزشکی شد و با تلاش و همت مهندسان این شرکت نخستین دستگاه سی تی اسکن کاملا بومی در کشور ساخته وبه زودی در مراکز بیمارستانی راه اندازی خواهد شد.
پاسخ به نیازهای مبرم در زنجیره تامین تجهیزات بیو الکتریک در کشور، طراحی متناسب با نوع کاربرد درمانی، تصویر برداری از تمام قسمتهای بدن یک بیمار؛ از دیگر مزیتهای آنست. این شرکت توان تولید نیازهای کشور را دارا است. خیلی از بخشهای اصلی دستگاه سی تی اسکن توسط مهندسین این شرکت طراحی و بومی سازی شده است.
طراحی بومی و رفع نیازهای کشور و رسیدن به خودکفایی در ساخت سی تی اسکن، امکان دسترسی فنی به تمام مراحل تولید، ساخت، تعمیرات و نگهداری و تقویت خودکفایی کشور در تعمیر و نگهداری اینگونه تجهیزات بیو الکتریک، قابلیت دریافت تمام استانداردهای به روز بین المللی، فراهم سازی فرصت صادرات اینگونه تجهیزات به تمامی کشورهای منطقه و جهان از خواص متمایز این طرح است.
فرید نجات بخش آزادانی مدیر عامل شرکت دانش بنیان صنعت سپاهان با اعلان اینکه این محصول می تواند هم در حوزه تشخیصی مورد استفاده قرار گیرد و هم این که به عنوان شبیه ساز درمان در رادیوتراپی به کار گرفته شود. استفاده از فناوری های تصویر برداری پزشکی نوین همیشه درحال توسعه بوده و دستگاه سی تی اسکن به عنوان یکی از روش های تشخیص پزشکی، برای تصویر برداری از انواع بافت های بدن همچون مغز، قلب، ریه، کبد، کلیه، استخوان، مفصل و سایر اعضا بمنظور تشخیص خیلی از بیماریها شامل سرطان، اختلالات عروقی و اعصابی، عفونتها، لطمه های فیزیکی و دیگر مشکلات پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد.
هدف اصلی این طرح، طراحی دستگاه سی تی اسکن تشخیصی، طراحی دستگاه سی تی اسکن سیمولاتور برای استفاده در رادیوتراپی و طراحی دستگاه سی تی اسکن برای کاربردهای صنعتی است.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان اشاره کرد: سی تی اسکن ۱۶ اسلایس پزشکی کاربردی عمومی در مراکز تصویر برداری پزشکی دارد و ۸۵ درصد از نیاز مراکز درمانی را پوشش میدهد. همین طور تحقیق و توسعه برای ساخت سی تی اسکن های پیشرفته تر و با اسلایس بیشتر ادامه داشته و ساخت نخستین دتکتورهای ریزولوشن مبتنی بر سی موس در کشور که توسط شرکت بهیار صنعت انجام شده است گامی بلند برای ساخت سی تی اسکن های پزشکی پیشرفته تر است.
وی افزود: ضمن این که این روش تولید با روند اجرائی تولید محصولات دانش بنیان در شرکت های بزرگ مرسوم بوده و همه شرکتهای بزرگ ابتدا اقدام به تولید محصولات مشابه کرده و سپس بر ایجاد ایدههای جدید اقدام می کنندتا بتوانند با تسریع در بخش تولید و پویایی در طول زمان با ارائه پیشنهادات و روشهای جدید قابلیت رقابت با شرکت های رقیب را حفظ کنند.
او در آخر اشاره کرد: همین طور امیدواریم با تجهیز بیمارستان های کشور به این دستگاه توانسته باشیم.


منبع:

1402/08/17
08:00:55
5.0 / 5
299
تگهای خبر: استاندارد , بین المللی , شركت , صنعت
این مطلب بست روید چطور بود؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب بست روید
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
BestRoid اندروید