با حمایت بنیاد ملی علم انجام شد؛

تهیه غذای پزشکی از امول ژل های حامل لیپاز پانکراسی

تهیه غذای پزشکی از امول ژل های حامل لیپاز پانکراسی

بست روید: استاد دانشگاه ارومیه موفق به تهیه و تعیین خاصیت امول ژل های خوراکی حامل لیپاز پانکراسی شد.



به گزارش بست روید به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، خسروشاهی اصل در توضیح طرح پژوهشی خود با عنوان «تهیه و تعیین خاصیت امول ژل های خوراکی حامل لیپاز پانکراسی» که با حمایت بنیاد ملی علم ایران اجرا شده اظهار داشت: موضوع تحقیق یکی از نیازهای جامعه است که در بیماری نارسایی پانکراس کاربرد دارد؛ چونکه در این بیماری، پانکراس به تدریج توانایی تولی آنزیم های پانکراتیک را از دست می دهد. در این صورت جذب چربی و پروتئین مختل می شود.
وی اضافه کرد: لیپاز پانکراس یکی از آنزیم های بسیار مهم برای هضم چربی ها است و از ناپایدارترین آنزیم های پانکراتیک محسوب می شود. با اهمیت ترین مشکل افرادی که نارسایی پانکراس دارند، کمبود یا فقدان آنزیم لیپاز است.
این پژوهشگر در ادامه بیان کرد: کمبود هضم لیپولیتیک پانکراسی غیر قابل جبران است و چون منبع عمده انرژی چربی است احتمال سو تغذیه افزایش می یابد و بدنبال آن فقر ویتامین و ریزمغذی ها ایجاد می شود. همین مورد سبب نارسایی پانکراس آنزیم لیپاز به بدن می شود. باتوجه به اینکه، ژلان قادر به تشکیل هیدروژل های وابسته به دما و مقاوم به اسید است؛ می توان از آن در تهیه غذاهای پزشکی که داروی مورد نظر را از معده به سلامت عبور می دهند استفاده نمود.
این دانش آموخته دکتری تخصصی علوم و صنایع غذایی دانشگاه Reading انگلستان در ادامه به تعریف غذاهای پزشکی پرداخت و اظهار داشت: غذاهای پزشکی، نسل جدیدی از غذاها هستند که با غذاهای متداول و نیز غذاهای فراسودمند متفاوتند و هدف از تهیه و مصرف این دسته از غذاها کمک به درمان بیماران است.
وی اشاره کرد: با توجه به این که ژلان قادر به تشکیل هیدروژل های وابسته به دما و مقاوم به اسید است، می توان در تهیه غذاهای پزشکی از آن بهره برد تا داروی مورد نظر را از معده به سلامت عبور دهند.


منبع:

1403/02/17
13:17:17
5.0 / 5
229
تگهای خبر: تخصص , دانشگاه , فناوری
این مطلب بست روید چطور بود؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب بست روید
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
BestRoid اندروید