توسط یك شركت دانش بنیان ؛

دستگاه ایرانی درمان سرطان در آستانه تولید انبوه، صادرات و ارزآوری

دستگاه ایرانی درمان سرطان در آستانه تولید انبوه، صادرات و ارزآوری

بست روید: پژوهشگران یك شركت دانش بنیان موفق به ستاندن مجوزهای دستگاه شتاب دهنده خطی الكترونی برای درمان بیماران مبتلا به سرطان شدند كه در آستانه تولید انبوه است.



نوید نجات بخش رئیس هیئت مدیره شركت دانش بنیان در شهرك علمی و تحقیقاتی اصفهان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار نمود: ما توانسته ایم دانش فنی دستگاه شتاب دهنده خطی را طی چند سال اخیر به دست آوریم و آنرا به تولید برسانیم.
وی با اشاره به اینكه تأمین نیاز كشور نخستین هدف ما در این شركت به حساب می آید، بیان كرد: برمبنای اعلام سازمان بهداشت جهانی به ازای هر یك میلیون نفر حداقل ۳ دستگاه شتاب دهنده خطی الكترون نیاز است.
نجات بخش با تاكید بر اینكه بدین جهت نیاز به دستگاه شتاب دهنده خطی در كشور به شدت احساس می شود، عنوان كرد: در كشور ما به بیشتر از ۲۴۰ دستگاه نیاز است كه متأسفانه كمتر از ۱۰۰ دستگاه داریم و دستگاه های موجود نیز خارجی هستند.
وی با اشاره به اینكه كشورهای همسایه هم به این دستگاه نیاز دارند، بیان كرد: تولید این دستگاه علاوه بر تأمین نیاز كشور، می تواند بازار بزرگی را برای ما در امتداد تولید آن و صادرات به كشورهای همسایه به همراه داشته باشد.
به گفته مدیر این شركت دانش بنیان، سوریه، افغانستان، عراق و هند همچون كشورهایی هستند كه به این دستگاه نیاز دارند و این می تواند بازاری برای ما باشد.
وی با اشاره به كشورهای تولید كننده دستگاه شتاب دهنده خطی الكترون اظهار داشت: امریكا، انگلیس و به صورت محدود كشور چین تولید كننده این دستگاه به شمار می رود؛ ما می توانیم با تولید انبوه دستگاه به زنجیره كشورهای تولید كننده این دستگاه بپیوندیم.
وی اضافه كرد: هم اكنون نمونه های امریكایی و انگلیسی در كشور وجود دارند كه برای تأمین قطعات و تعمیر آن با مشكل مواجه می شویم؛ همین طور تعداد كمی از دستگاه در كشور موجود است كه این موجب كند شدن روند درمانی بیماران مبتلا به سرطان می شود.
نجات بخش تصریح كرد: به علت اینكه برای هر بیمار سرطانی یك روز هم اهمیت دارد نیاز است كه دستگاه در كشور به تولید انبوه برسد؛ هر بیمار نیاز است كه ۲۰ تا ۳۰ جلسه با دستگاه تحت درمان قرار بگیرد؛ اما هم اكنون بعنوان مثال در اصفهان ۶۰۰ بیمار مبتلا به سرطان در نوبت هستند تا تحت درمان با دستگاه قرار بگیرند.
وی با اشاره به اینكه به هیچ عنوان نباید دوره درمان هر یك از بیماران با این دستگاه به دلیل خرابی متوقف شود، اضافه كرد: اما متأسفانه خیلی از بیماران مبتلا به سرطان به دلیل كمبود دستگاه، باید ماه ها در نوبت باشند.
مدیر عامل این شركت دانش بنیان بیان كرد: هم اكنون این دستگاهی كه تولید كرده ایم، مجوزها و استانداردهای خودرا ستاندن كرده و از هفته های آینده درمان بیماران با دستگاه آغاز می شود؛ حالا منتظر ستاندن آخرین مجوز هستیم.
وی با اشاره به اینكه مجوزها و استانداردهای دستگاه شتاب دهنده خطی زیر نظر وزارت بهداشت به تأیید رسیده است، بیان كرد: برای تولید انبوه نیاز است كه وزارت بهداشت به میان بیاید تا قرارداد منعقد شود.
وی با تاكید بر اینكه تولید این دستگاه اشتغالزایی فراوانی ایجاد خواهد كرد، اضافه كرد: ۹۵ درصد این دستگاه ایرانی است و ۵ درصد مابقی از تجهیزات غیر ایرانی استفاده شده است.
نجات بخش با تاكید بر اینكه ساخت نمونه ایرانی این دستگاه برای كشور ارزآوری دارد، بیان كرد: همین طور صادرات آن می تواند سودآوری برای كشور به همراه داشته باشد.
به گفته مدیر این شركت دانش بنیان، نمونه های خارجی دستگاه شتاب دهنده خطی از ۱.۲ میلیون یورو تا ۴ میلیون یورو قیمت دارد درحالیكه دستگاه هایی كه تولید كرده ایم با همان كیفیت قیمتی از ۴ میلیارد تومان تا ۸ میلیارد تومان است.
وی با اشاره به اینكه هم اكنون هیچ شركت دیگری در كشور چنین دستگاهی را تولید نكرده است، بیان كرد: ما به راحتی می توانیم علاوه بر تأمین نیاز كشور به فكر صادرات به كشورهای همسایه باشیم كه این مساله نیز نیاز به حمایت وزارت بهداشت دارد.
به گزارش بست روید به نقل از مهر، این دستگاه كه مورد حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بوده در روز ملی فناوری هسته ای رونمایی گردید.


منبع:

1398/03/19
14:36:46
5.0 / 5
4484
تگهای خبر: استاندارد , شركت , فناوری , قیمت
این مطلب بست روید چطور بود؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب بست روید
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
BestRoid اندروید