فناوری خورشیدی از تولید تا مصرف-۱۲

پژوهشگران ایرانی به دانش فنی و ساخت پرنده خورشیدی دست پیدا كردند

پژوهشگران ایرانی به دانش فنی و ساخت پرنده خورشیدی دست پیدا كردند

به گزارش بست روید پژوهشگران ایرانی به دانش فنی، طراحی و ساخت پرنده خورشیدی دست پیدا كردند كه می تواند با استفاده از سلول های خورشیدی كه روی آن نصب شده نور خورشید را برای تامین باتری خود جذب نماید.



آبتین سعادتی مدیر بازاریابی یك شركت ایرانی كه در حال دانش بنیان شدن است، در حاشیه رویداد عرضه فناوری های حوزه پهپاد در محل صندوق نوآوری و شكوفایی به خبرنگار مهر اظهار داشت: ما نخستین شركتی هستیم كه دانش فنی طراحی و ساخت پرنده یا پهپاد خورشیدی را در ایران بومی سازی كرده ایم.
وی با اشاره به اینكه نخستین تست پروازی این پهپاد در ۱۲ شهریور ماه انجام شد، اضافه كرد: این پرنده توانست به اندازه چهار ساعت مداومت پروازی با سرعت ۴۰ كیلومتر بر ساعت داشته باشد.
سعادتی خاطرنشان كرد: طول این پرنده ۱.۲۵ و دهانه بال برابر با ۳.۲۰ و وزنش ۴ كیلو و ۷۰۰ گرم است؛ ۷۰۰ گرم از وزن این پرنده شامل تجهیزات حسگر و دوربین برای شناسایی است.
وی تاكید كرد: این پرنده حتی قابلیت پرواز تا ۸ ساعت مداومت پروازی را دارد كه می تواند قابل افزایش هم باشد و علاوه بر طول روز، در طول شب هم بتواند پرواز داشته باشد.
سعادتی با اشاره به اینكه از این پهپادها در شناسایی و مانیتورینگ استفاده می شود، اظهار داشت: پرنده خورشیدی كارایی بالایی در جهت عملیات مانیتورینگ خطوط انتقال نفت، گاز و آب و از جانب دیگر، شناسایی محیط زیست، جنگلبانی، پوشش گیاهی، مانیتورینگ گله و... دارد.
وی با تاكید بر اینكه از این پرنده در عملیات چند هزار هكتاری استفاده می شود، اضافه كرد: مولتی روتورها می توانند عملیاتی با وسعت كمتر انجام دهند و در نهایت به محل اولیه بازگردند اما این پرنده چندهزار هكتار را در خلال یك عملیات انجام می دهد.
سعادتی با اشاره به اینكه نمونه خارجی این پرنده در فرانسه ساخته شده است، تصریح كرد: این در شرایطی است كه نمونه خارجی پرنده خورشیدی به كشور وارد نشده است.
وی در مورد خصوصیت خورشیدی این پرنده تصریح كرد: یكی از مزایایی كه این پرنده دارد، استفاده از سلول های خورشیدی در آن است كه می تواند با استفاده از نور خورشید شارژ شود.
سعادتی افزود: پنل های نصب شده بر روی پرنده، وظیفه شارژ باتری پهپاد را دارند؛ هر پنل بسته به زاویه و تابش نور خورشید، می تواند جذب داشته باشد و باتری پرنده را شارژ كند.
به گفته وی، سلول خورشیدی این پرنده، بازده ۲۳ درصدی دارد كه بر مبنای سفارشاتی، می توان بازده این پنل ها را تا ۴۰ درصد هم افزایش داد. از پنل های خورشیدی كه برای ماهواره ها استفاده می شود، ما برای این پرنده بهره برده ایم.

وی با اشاره به اینكه ما در صدد برآمدیم تا از مواد و تجهیزات ایرانی در ساخت پرنده خورشیدی بهره ببریم، اظهار داشت: هم اكنون ساخت پنل های خورشیدی به صورت كامل در كشور صورت نمی گیرد اما به جز پنل های خورشیدی، ساخت پرنده و استفاده از آن در كشور، صرفه جویی اقتصادی به همراه دارد.
سعادتی با تاكید بر اینكه هم اكنون این پرنده از جنس چوب بالسا ساخته شده است، اضافه كرد: در ساخت نمونه های نهایی این پرنده خورشیدی، از كامپوزیت یا فیبر كربن استفاده خواهیم كرد چونكه نباید وزن هر پرنده بیشتر از حد معمول باشد.
وی با اشاره به دیگر خصوصیات پهپاد اظهار داشت: برد مخابراتی۱۰كیلومتر، ذخیره باتری ۳۰۰وات، سقف پرواز۱۰هزار پا، مداومت پروازی شش تا هشت ساعت از خصوصیت های فنی این پرنده به حساب می آید.
به گزارش بست روید به نقل از مهر، این طرح در حاشیه رویداد عرضه دستاوردهای حوزه پهپادها در محل صندوق نوآوری و شكوفایی با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری رونمایی گردید.

1398/06/30
19:59:49
5.0 / 5
4291
تگهای خبر: باتری , شركت , طراحی , فناوری
این مطلب بست روید چطور بود؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب بست روید
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
BestRoid اندروید