توسط محققان كشور؛
افزودنی های غیر مجاز مواد غذایی با سنسورهای كاغذی شناسایی می شوند
بست روید: پژوهشگران كشور موفق به ساخت سنسورهای كاغذی برای تشخیص آلایندگی ها و افزودنی های غیر مجاز در محصولات مواد غذایی شدند.
به گزارش بست روید به نقل از مهر، دكتر ابراهیم فولادی مجری طرح «حسگرهای كاغذی برای تشخیص آلاینده ها و افزودنی های غیر مجاز در محصولات غذایی» بیان كرد: حسگرها با تنوع كاربرد در شاخه های مختلف علم و تكنولوژی، جذابیت بالایی برای پژوهشگران در زمینه های مختلف علمی را فراهم آورده است.
وی افزود: یك سنسور شیمیایی ابزاری است كه اطلاعات شیمیایی شامل غلظت های جزء خاص را به یك سیگنال تجزیه ای مفید تبدیل می كند كه منبع این اطلاعات شیمیایی می توانند از واكنش شیمیایی و یا خاصیت فیزیكی سیستم مورد بررسی باشد.
فولادی با اشاره به كارهای انجام شده در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی در زمینه سنسورهای كاغذی بیان كرد: این اختراع شامل ساخت سنسوری جدید با قابلیت تشخیص سریع به منظور تعیین میزان نیتریت در فراورده های گوشتی بر طبق روش رنگ سنجی می باشد كه در آن تغییرات رنگ كاغذ شناساگر (حسگر) نشان دهنده میزان نیتریت در فراورده های گوشتی شامل انواع سوسیس است.
وی درباب مزایای استفاده از این سنسور اظهار نمود: سریع، آسان و ارزان بودن برای تعیین مقدار نیتریت در فراورده های گوشتی مزایای این دستاورد پژوهشی شمرده می شود كه كمك زیادی به تسهیل در اندازه گیری نیتریت و عمومی سازی تعیین كیفیت محصولات گوشتی می كند.
فولادی اشاره كرد: این طرح از طرف سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری حمایت شده است كه مربوط به دوره فرصت مطالعاتی «نازنین باقری» دانشجوی دكتری شیمی پلیمر دانشگاه مازنداران در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی انجام شده است.
وی اظهار داشت: طراحی سنسور كاغذی به منظور تعیین میزان پروكسید روغن های خوراكی از دیگر دستاوردهای مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی به حساب می آید كه میزان تخریب محصولات روغنی را برای مصرف كننده و پژوهشگران تسهیل می كند.
به گفته این محقق، سنسور كاغذی ساخته شده توانایی تغییر رنگ در محدوده حد مجاز روغن های مایع و جامد را دارد و در تشخیص مقدار پروكسید در رستوان ها و فست فود ها بكار برده می شود.
منبع: بست روید
این مطلب بست روید چطور بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب بست روید