جدیدترین وضعیت ظرفیت شبكه ی اینترنت اعلام گردید

جدیدترین وضعیت ظرفیت شبكه ی اینترنت اعلام گردید

بست روید: بررسی ها نشان داده است ظرفیت شبكه IP ایران بعنوان هسته مركزی شبكه ملی اطلاعات، سه برابر شده و با اجرای پروژه ای در كمتر از ۱۰ ماه آینده، تاخیر، قطعی و در دسترس نبودن های شبكه كاسته می شود.



به گزارش بست روید به نقل از ایسنا، مطابق سند الزامات مصوب شورای عالی فضای مجازی، شبكه ملی اطلاعات، زیرساخت ارتباطی فضای مجازی كشور به حساب می آید. همه شبكه ها باید با استفاده از هسته مركزی آن كه شبكه ارتباطات زیرساخت است به هم متصل باشند و این شبكه از فیبر نوری، شبكه انتقال و شبكه IP (پروتكل اینترنت) تشكیل شده است.

طبق آماری كه عرضه شده، در چند سال اخیر حدود ۷۰ هزار كیلومتر فیبرنوری در شبكه زیرساخت كشیده شده كه روی آن شبكه انتقال قرار دارد و حالا شبكه IP كه روی شبكه انتقال قرار دارد، به سه برابر قبل افزایش ظرفیت داشته است. بعد از اجرای این پروژه، ظرفیت شبكه از حدود هفت ترابیت بر ثانیه به حدود ۲۰ ترابیت بر ثانیه می رسد و فعالیت های امنیت شبكه هم آسان تر شده و نقاط اتصال امن شبكه افزایش می یابد كه بدین سان مقابله با تهدیدات امنیتی جهانی هم آسان تر خواهد شد.

هم چنین ظرفیت شبكه انتقال در اردیبهشت ماه به بیشتر از ۲۲ ترابیت بر ثانیه رسید كه حالا بخشی از آن برای شبكه IP مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر حضور شبكه IP در ۱۰۵ نقطه، در حدود ۲۵۰ نقطه از كشور هم شبكه انتقال وجود دارد و فیبر شبكه زیرساخت هم بیشتر از ۳۵۰ شهر و تعداد زیادی روستا را تحت پوشش قرار داده است كه با واگذاری فیبر تاریك در آینده نزدیك، گشایش قابل توجهی تولید خواهد شد.

اما ظرفیت شبكه ترانزیت بین الملل هم در یك سال قبل سه برابر رشد داشته و به بیشتر از سه ترابیت بر ثانیه رسیده كه در برنامه ششم هدف توسعه ظرفیت ترانزیت بین الملل حدود ۳۰ ترابیت بر ثانیه تعیین شده است.

موقعیت منحصربه فرد ایران در منطقه خاورمیانه بعنوان پل ارتباطی شرق و غرب و دسترسی به آبهای آزاد در جنوب كشور، جایگاه ویژه ای را در سطح جهان برای ترانزیت ارتباطات بین الملل با استفاده از كشور پهناور ایران رقم زده است. شركت ارتباطات زیرساخت بعنوان تنها نهاد حاكمیتی زیرساخت ارتباطات و فناوری اطلاعات كشور و نماینده دولت در حوزه ارتباطات بین الملل تابحال پروژه ها و مطالعات متعددی را با هدف توسعه این بخش و درآمدهای حاصل از آن انجام داده است.

به عنوان مثال، طرح ترانزیت ترافیك بین الملل شركت ارتباطات زیرساخت بر روی شبكه فیبرنوری شركت توانیر، پروژه عظیم و بلند مدتی است كه امكان بهره برداری از شبكه فیبر نوری بر روی شبكه انتقال برق كشور را فراهم می سازد. ظرفیت فیبرهای نوری موجود در این شبكه قبل از این فقط برای رفع نیازهای ارتباطی وزرات نیرو مورد استفاده قرار می گرفت؛ با اتصال این شبكه به شبكه مادر مخابراتی كشور و استفاده از آن در پروژه ترانزیت ارتباطات، درواقع توسعه یك ظرفیت تازه بود كه منافع متقابل همه طرفین را تامین می كرد.

این پروژه با هدف ترانزیت ارتباطات بین دو كشور عراق و ارمنستان با استفاده از نقاط مرزی مریوان و قصرشیرین درغرب و نوردوز در شمال، در برگیرنده دو مسیر اصلی و پشتیبان درمحدوده هشت استان كشور است.

پروژه اوج در مردادماه ۱۳۹۱ در هیات وزیران تصویب و مقرر شد كه شركت ارتباطات زیرساخت، بخشی از ترانزیت ترافیك بین المل و انتقال پهنای باند داخلی خویش را بر روی شبكه مازاد فیبرنوری شركت توانیر اجرا نماید و ظاهرا قرارداد آن در سال ۱۳۹۳ منعقد شد.

در این راستا، صادق عباسی شاهكوه -مدیرعامل شركت ارتباطات زیرساخت- اعتقاد دارد توسعه خدمات دولت الكترونیك، رشد استارت آپ ها و كسب وكارهای مبتنی بر وب و كاهش شكاف دیجیتالی، توسعه مرزهای دانش و عدالت در آموزش، افزایش دسترسی عموم شهروندان به اطلاعات و خدمات در سال های اخیر كه زندگی همه را تحت تاثیر خود قرار داده، حاصل شكل گیری شبكه ملی اطلاعات و توسعه اخیر شبكه ملی اطلاعات هم مربوط به توسعه شبكه IP ایران است.

او درباره امنیت این شبكه هم توضیح می دهد: در این شبكه با طراحی اتصال نقاط امن، پایداری و مقاومت بهتری در مقابل حملات و ویروس ها حاصل شده و امكان عرضه سرویس در سطوح مختلف برای تضمین كیفیت به انواع خدمات فراهم گشته است. ما هم هر آنچه اپراتورها درباره ارتباطات و ظرفیت در داخل كشور به آن نیاز دارند، در اختیارشان قرار می دهیم.




1397/09/26
13:43:33
5.0 / 5
4367
این مطلب بست روید چطور بود؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب بست روید
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
BestRoid اندروید