توسط محققان كشور صورت گرفت؛

تولید ژلاتین آنتی باكتریال از ضایعات ماهی

تولید ژلاتین آنتی باكتریال از ضایعات ماهی

به گزارش بست روید محققان کشور موفق شدند از ضایعات ماهی همچون پوست و فلس چندین نوع ژلاتین کاربردی در صنعت غذا و پزشکی تولید کنند.


میلاد زعفرانی تبریزی دانشجوی دکتری رشته فرآوری محصولات شیلاتی و مجری طرح «تولید ژلاتین از ضایعات ماهی» در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: ما توانستیم از پسماند ماهی، ژلاتین های باکیفیت ایرانی را تولید نماییم. وی اظهار داشت: این پروژه با استخراج ۷ نوع پسماند ماهی یک شرکت تولید کننده تن ماهی همچون پوست، فلس سر و… پیش رفته است. به قول زعفرانی، ژلاتینی که از این ضایعات به تولید رسیده دارای خاصیت آنتی باکتریال و ضد میکروبی است. وی با اشاره به اینکه تابحال توانستیم از ضایعات ماهی خاویار، فیل ماهی و چند نوع ماهی دیگر طی پروتکل هایی ۴ نوع ژلاتین تولید نماییم، اظهار داشت: نتایج تحقیقات را به آزمایشگاه های همکار وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو، سازمان دامپزشکی و سازمان محیط زیست عرضه دادیم و تاییدیه ۳ ژلاتین مطابق با کد استاندارد سازمان ملی استاندارد دریافت کردیم. زعفرانی با اشاره به اینکه عمده مصرف ژلاتین کشور ما در صنایع غذایی و پزشکی است، اظهار داشت: این ژلاتین ها در صنایع غذایی (کیک، دسر و پاستیل و…) و صنایع پزشکی (برای ساخت کپسول و پوکه های ژلاتینی، زخم پوش ها) کاربرد فراوانی دارد. به قول این محقق، همینطور می توان از این ژلاتین با عنایت به خاصیت پروتئینی و آنتی باکتریالی در زخم پوش ها استفاده نمود. وی با تکیه بر اینکه پارسال ۵ هزار تن واردات ژلاتین داشتیم، اظهار داشت: با اجرای این پروژه می توان از واردات ژلاتین به صورت جدی جلوگیری کرد. زعفرانی تصریح کرد: درصدد هستیم با تولید این ژلاتین ها در کارخانه های تولید تن ماهی از واردات ژلاتین جلوگیری به عمل آوریم. وی تصریح کرد: نکته قابل توجه این است که علاوه بر استخراج ژلاتین از ضایعات ماهی می توان از پسماندی که باقی می ماند مجدداً بهره برد و بعنوان غذای دام و طیور از آنها بهره برد. این محقق افزود: در واقع از ضایعات ماهی ژلاتین و از پسماند فرایند تولید ژلاتین در صنعت غذام دام و طیور بهره برداری نماییم. وی با اشاره به اینکه ما در ایران شرکتهای زیادی داریم که تن ماهی تولید و صادر می کنند، اظهار داشت: پسماند این کارخانه ها با عنایت به این که فضا و امکانات ندارند معدوم می شود ازاین رو استفاده از این ضایعات به صرفه و کاربردی است. به قول زعفرانی، با عنایت به این که این طرح توجیه پذیری اقتصادی بالایی داشت ازاین رو درصدد برآمدیم تا پروژه را در یک شرکت اجرایی نماییم. وی با اشاره به اینکه این طرح از طرح های مورد حمایت ستاد توسعه زیست فناوری است، اظهار داشت: همینطور توانستیم با تأیید ستاد زیست فناوری با یک شرکت تولید کننده تن ماهی مذاکراتی برای تولید ژلاتین از ضایعات ماهی داشته باشیم. این محقق اظهار داشت: اگر تمام پسماند شرکتهای تولید تن ماهی جمع آوری شود می توان طی دوسال، از نصف واردات ژلاتین به کشور جلوگیری کرد.

1399/10/19
12:43:58
0.0 / 5
201
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
BestRoid اندروید