رئیس انستیتو پاستور ایران:

واكسن تولید ایران و كوبا این هفته وارد فاز سوم بالینی می شود

واكسن تولید ایران و كوبا این هفته وارد فاز سوم بالینی می شود

به گزارش بست روید رئیس انستیتو پاستور ایران اظهار داشت: واکسن مشترک تولید ایران- کوبا این هفته وارد فاز سوم بالینی می شود.



به گزارش بست روید به نقل از انستیتو پاستور ایران، علیرضا بیگلری در یک برنامه تلویزیونی با بیان خبرهایی از واکسن کرونای ایران و کوبا، اظهار داشت: نخستین واکسن کرونای تولید ایران دوشنبه این هفته (ششم اردیبهشت) وارد فاز سوم بالینی می شود و این اولین واکسن در دنیاست که دوز یادآور آن هم طراحی شده است.
بیگلری اظهار داشت: این واکسن در عین نوترکیب بودن کونژوگه شده یعنی روی یک پروتئین حامل بزرگ تر سوار شده که این سوار شدن پروتئین موجب می شود که سیستم ایمنی را بالاتر برد.
وی با اشاره به اینکه آزمایشات فازهای اول و دوم انسانی این واکسن در کوبا انجام شد، عنوان کرد: فاز سوم مقرر است در هر دو کشور صورت گیرد، فازهای قبلی با حضور ۴۴ هزار نفر در کوبا انجام شده و در ایران از همین دوشنبه در هفت استان و هشت دانشگاه علوم پزشکی شروع خواهد شد که در مجموع ۲۴ هزار نفر وارد مطالعات بالینی می شوند که خودم هم در این طرح حضور خواهم داشت.
بیگلری با تاکید بر اینکه از همان اول قرار شد که واکسن های تولید انستیتو پاستور نوترکیب باشند، اظهار نمود: این واکسن تنها واکسن نوترکیب است که کونژوگه هم شده و این هنری است که تعدادی از کشورها در دنیا دارند و کوبا کشوری است که این فناوری را دارد و طبق مطالعاتی که انجام شده بیش از ۸۵ درصد ایمنی زایی به وجود آورده است.
وی اضافه کرد: این تنها واکسن دنیاست که دوز یادآور آن نیز در کنارش طراحی شده و از ماه یک تا ۹ می توان آنرا تزریق کرد؛ همین طور این واکسن، دو دوز است اما در دو استان دوز یادآور را هم تزریق خواهیم کرد تا میزان بالا بردن سیستم ایمنی را رصد کنیم؛ یادآور هم موجب بالا رفتن سطح تحریک سیستم ایمنی شده و ماندگاری واکسن در سیستم ایمنی را بیشتر می کند، اما ایمنی زایی همه واکسن ها را باید ۹ تا ۱۰ ماه مورد بررسی قرار دهیم.
بیگلری با اشاره به اینکه این هفته واکسن ایران و کوبا وارد فاز سوم بالینی می شود و نخستین واکسن کشور است که وارد فاز سوم بالینی خواهد شد، اظهار داشت: البته واکسن برکت هم وارد فاز دو و سه شده اما آنرا با هم انجام داده، از دوشنبه سه گروه مستقل این آزمایش را انجام می دهند و از حدود ۱۰ نفر از هشت نفر واکسن نما می گیرند تا بتوانیم به مقایسه اثرات آن بپردازیم.
وی با تاکید بر اینکه آن چیزی که تا کنون تصمیم گیری شده این بوده که واکسیناسیون رایگان باشد، اشاره کرد: عدالت در سلامت حکم می کند که واکسیناسیون رایگان در اختیار قوی و غنی قرار گیرد، اگر به سند ملی باور داشته باشیم همه باید آنرا رعایت نماییم.
این پزشک متخصص درباب مراحل تولید افزود: برنامه تولید در هر دو کشور طراحی شده و بلافاصله بعد از بررسی نتایج آزمایشات بالینی وارد تولید می شود.
وی اضافه کرد: یکی از نکات انتخاب این واکسن علاوه بر طراحی منحصر به فرد آن این است که زیرساخت های آن هم مشابه دیگر واکسن های ما است. در هر صورت به سبب کمبود واکسن در دنیا کار عاقلانه ای بود که خودمان وارد تولید واکسن شویم.
وی اضافه کرد: مقرر است تولید ایران و کوبا به اندازه نیاز کشور باشد و پس از آن وارد عرصه صادرات شویم.
رئیس انستیتو پاستور با اشاره به اینکه تحریم یکی از مواردی بود که سرعت ساخت واکسن را کند کرد، تصریح کرد: اما امیدواریم با تغییری که در سیاستگذاری های دنیا به وجود آمده اوضاع بهتر شود.
بیگلری عنوان کرد: برمبنای قولی که به دولت و مجلس دادیم قرار بود در خردادماه حدود یک میلیون در ماه را آماده نماییم که این آماده نشد؛ اما از تیرماه هر یک ماه بر این ظرفیت اضافه نماییم و مهر و آبان به جایی برسیم که ۶ تا ۷ میلیون واکسن در ماه تولید نماییم.
وی درباب دوز یادآور این واکسن مشترک ایران-کوبا اظهار داشت: برای افرادی که کرونا گرفته اند از دوز یادآور استفاده می نماییم تا سیستم ایمنی تقویت شود و به این شکل افراد بیشتری را با هزینه کمتری واکسینه نماییم.


منبع:

1400/02/05
13:25:49
5.0 / 5
1004
تگهای خبر: تخصص , دانشگاه , سیستم , طراحی
این مطلب بست روید چطور بود؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب بست روید
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
BestRoid اندروید