یك مقام مسئول در معاونت علمی :

فناوری به كمك مشكل ریزگردها و گرد و غبار در سیستان می آید

فناوری به كمك مشكل ریزگردها و گرد و غبار در سیستان می آید

بست روید: دبیرستاد توسعه فناوری های آب، خشكسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری اظهار داشت: با نهایی شدن و اجرای الگوهای فناوری در منطقه سیستان و بلوچستان مشكل ریزدگردها و گرد و غبار حل می شود.



به گزارش بست روید به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نادرقلی ابراهیمی در حاشیه كنفرانس بین المللی گردوغبار در جنوب غرب آسیا كه در دانشگاه زابل انجام شد اظهار داشت: ما در شرایطی قرار گرفتیم كه علاوه بر شرایط تغییر اقلیم، دستكاری بشر بر روی حوزه ها و بی نظم كردن حوزه های آبخیز هم اراضی و مراكز ما را متأثر كرده است.
وی با بیان مثالی اضافه كرد: در منطقه سیستان كاهش ورودی حق آبه مسلم ما از كشور همسایه را منجر گردیده است، در حالیكه این حق آبه هم قانونی و هم علمی است. منطقه سیستان قبلاً به واسطه این حق آبه هم در دریاچه هامون و هم در كل منطقه یكی از مناطق مستعد كشاورزی و تولید مرتع و واحدهای بزرگ دامداری بوده كه استان های مجاور را پوشش می داده است.
دبیر ستاد توسعه فناوری های آب، خشكسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی با اشاره به این مساله كه باید دخالت های بشری را در اقلیم به حداقل برسانیم اظهار داشت: باید با عنایت به شرایط طبیعی امكان استفاده بهتر از نزولات جوی را فراهم نماییم، بر این اساس در معاونت علمی ریاست جمهوری و در ستاد توسعه فناوری آب و خشكسالی فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری، ما عمدتاً به بحث های فناورانه ای می پردازیم كه بتوان بوسیله آنها شرایط مناسب و پایداری را برای تأمین منابع مالی و معیشت مردم فراهم نمود.
ابراهیمی افزود: ما باید با مردم فكر نماییم و با آنها برنامه ریزی و با خودشان برنامه ها را اجرا نماییم و مسائل را به معیشت و سفره مردم گره زده و موجب تنعم بیشتر در سفره آنها شویم كه اگر اینگونه عمل نماییم، مشكلات حل می شود. ولی اگر خودمان را جدای از مردم بدانیم و مسائل را جدای از مردم حل نماییم، مشكل حل نخواهد شد.
وی افزود: در منطقه سیستان بعنوان یك منطقه با فرهنگ، با قدمت و دانش بسیار بالا، بسیاری از مسائل را می توان با هماهنگی و همدلی و مشاركت مردم، حل و فصل كرد.
ابراهیمی با اشاره به تالاب هامون كه هفتمین تالاب بین المللی آب شیرین دنیاست و مدتهاست گرفتار خشكسالی شده، اظهار داشت: این مساله را می توان به دوبخش تقسیم كرد كه یك قسمت از موضوعات تالاب فرامرزی است كه باید دستگاه های زیربط حق آبه تالاب را پیگیری كنند و بگیرند و بخش دیگر كه مربوط به ما می شود، این است كه اگر آبی وارد تالاب شد، چگونه باید در طولانی مدت حفظ و نگهداری نماییم و از شرایط اكوسیستم طبیعی حفاظت شود.
وی افزود: در واقع تأمین حق آبه باید پیگیری شود تا حق آبه مسلم ۸۵۰ میلیون مترمكعبی ما تأمین شود و از سویی با روش های علمی حداكثر پایداری و ماندگاری را در تالاب هامون فراهم نماییم، برنامه های فناورانه ای كه در خوزستان و ارومیه اجرا شد، بالقطع اینجا هم جواب خواهد داد و پیشنهاد من این بوده كه الگوی اجراشده در ارومیه و خوزستان در سیستان هم اجرا شود.
دبیر ستاد توسعه فناوری های آب، خشكسالی، فرسایش و محیط زیست افزود: با خواست مردم و مسئولین محلی یك برنامه ملی و بین المللی باید اینجا رقم بخورد و طرح ملی و مجری ملی داشته باشد، اگر همه امكانات علمی و اجرایی كشور در آن جهت بسیج و بكارگیری شود، بالقطع مسائل حل خواهد شد.
نادرقلی ابراهیمی افزود: سه سناریو را می توان برای منطقه سیستان و تالاب تعریف كرد؛ با این فرض كه یا افغان ها به ما آب نمی دهند یا مجبور می شوند به واسطه سرریز شدن آب بدهند و یا اصلاً هیچكدام از اینها اتفاق نمی افتد. پس باید كشور برنامه هایش را با این سه سناریو تدوین كند. با واقعیت ها باید درست برخورد كنیم؛ در سناریویی كه اصلاً آب نیاید باید چه كاری كرد، سناریویی كه احتمالاً سیلاب های سرریز بیاید، چه باید كرد و یا اینكه به دنبال حق آبه باشیم.
وی افزود: از واقعیات نمی توان فرار كرد. باید با واقعیات درست برخورد و برنامه ریزی نماییم چون كه باید بتوانیم پاسخگوی انتظارات و نیازهای مردم باشیم، بحث سیستان فقط مختص به مردم این منطقه نیست، بلكه مربوط به كل ایران است. مردم سیستان به واسطه جایگاه ارزشی و فرهنگی كه دارند، جز مردم ایران هستند. مشكل سیستان مشكل سایر مناطق باز هست، پس باید یك كمیت استانی و منطقه ای ایجاد شود و یك خواست عمومی تا به نتیجه برسد.


منبع:

1398/02/11
13:19:56
5.0 / 5
4396
این مطلب بست روید چطور بود؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب بست روید
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
BestRoid اندروید