صادرات محصولات دانش بنیان به نیم میلیارد دلار رسید
به گزارش بست روید، معاون توسعه شرکت های دانش بنیان اظهار داشت: حجم صادرات محصولات دانش بنیان به نیم میلیارد دلار و حجم کل صادرات شرکت های دانش بنیان به حدود 2.5 میلیارد دلار می رسد.
به گزارش بست روید به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، تورج امرایی در حاشیه سومین اجلاس همکاریهای اقتصادی ایران و آفریقا، با اشاره به ظرفیتهای گسترده زیست بوم علم و فناوری ایران، از آمادگی این زیست بوم برای توسعه همکاری با کشورهای عضو اتحادیه آفریقا آگاهی داد.
وی با ارائه گزارشی از توانمندی ها و زیرساخت های علمی و فناوری کشور، «نیروی انسانی متخصص» و «حمایت های دولتی» را از عوامل اصلی در رشد و پویایی زیست بوم نوآوری ایران برشمرد. امرایی همین طور حوزه های نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی، صنایع انرژی و هوش مصنوعی را همچون زمینه هایی دانست که با پشتیبانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان تقویت شده اند.
این مقام مسئول با اشاره به وجود بالاتر از ده هزار و ۱۰۰ شرکت دانش بنیان فعال در کشور که خیلی از آنها سابقه صادرات دارند، اضافه کرد: این شرکتها با تولید بالاتر از ۱۷ هزار محصول دانش بنیان، نزدیک به نیم میلیون نفر نیروی متخصص را در سطوح مختلف به کار گرفته اند.
به گفته وی، حدود ۶۰۰ شرکت در زیست بوم فناوری ایران دارای سابقه تجارت خارجی هستند و حجم صادرات محصولات دانش بنیان به نیم میلیارد دلار و حجم کل صادرات شرکت های دانش بنیان به حدود ۲.۵ میلیارد دلار می رسد. درآمد کل شرکت های دانش بنیان در سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۸ میلیارد دلار بوده و ۱۰۹ شرکت دانش بنیان نیز با درآمد هفت میلیارد دلاری در بورس ایران حضور دارند.
امرایی با معرفی ۱۶۶ شتابدهنده، ۳۵۰ مرکز نوآوری و ۲۳ کارخانه نوآوری در کشور، حوزه های دارویی، تجهیزات پزشکی، مواد شیمیایی و ماشین آلات (به ویژه ماشین آلات صنایع انرژی) را به عنوان نقاط قوت زیست بوم فناوری ایران و فرصتی برای توسعه همکاری با کشورهای عضو اتحادیه آفریقا معرفی نمود.
وی با اعلان اینکه ایران در ۵۲ کشور جهان رابط فناوری دارد و شرکت های دانش بنیان ایرانی در ۴ کشور از کشورهای عضو اتحادیه آفریقا بطور ویژه حضور دارند، اظهار داشت: هم اکنون تبادل فناوری های در رابطه با مواد شیمیایی و تجهیزات پزشکی در عرصه های سلامت با اتحادیه آفریقا در حال انجام می باشد.
معاون توسعه شرکت های دانش بنیان معاونت علمی با اشاره به این که از مجموع ۲.۵ میلیارد دلار صادرات دانش بنیان کشور، تنها حدود ۲۸ میلیون دلار آن به کشورهای عضو اتحادیه آفریقا اختصاص دارد، اظهار امیدواری کرد: این میزان با توسعه همکاری ها افزایش یابد. وی ادامه داد: در عرصه محصولات دانش بنیان، تجهیزات پزشکی و دارو بیشترین سهم را در صادرات دارند.
امرایی همین طور به نمونه های موفقی از همکاری ایران با کشورهای عضو اتحادیه آفریقا اشاره نمود و قرارداد یک میلیون دلاری «آی هیت» در کنیا را نمونه ای موفق دانست که تمایل به گسترش آن در سایر کشورهای آفریقایی وجود دارد. بگفته او، ۳۵ شرکت ایرانی در «آی هیت» در کنیا مستقر شده اند و بالاتر از ۶۴ تجهیز پزشکی مختلف، شرایط کیفی برای ورود به بازار آفریقا را پیدا کرده اند.
وی همین طور از آمادگی معاونت علمی برای شناسایی شرکت های مستعد با قیمت های رقابتی و کیفیت مناسب جهت حضور در کشورهای آفریقایی و همین طور پشتیبانی از شرکت های دانش بنیان ایرانی جهت راه اندازی خط تولید فراسرزمینی در آفریقا آگاهی داد.
منبع: بست روید
این مطلب بست روید چطور بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب بست روید
لطفا شما هم در مورد این مطلب نظر دهید