لوازم پزشكی با تجهیزات ایرانی استریل می شود
بست روید: یك شركت دانش بنیان ایرانی دستگاه استریل سازی تجهیزات و لوازم پزشكی یك بار مصرف با گاز را تولید كرد.
به گزارش بست روید به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تجهیزات پزشكی و بهداشتی، باید استریل و عاری از هر آلودگی باشند تا ضمن كمك به مشكل بیمار، مشكل تازه ای ایجاد نكنند.
دستگاه های استریل سازی و ضدعفونی تجهیزات پزشكی، با تكیه به تكنیك و فناوری های گوناگونی ایجاد می شود و شركت های دانش بنیان داخلی هم دستاوردهای خوبی در تولید این محصولات داشته اند.
مرتضی پارساییان مدیرعامل یك شركت دانش بنیان درباره محصولات این شركت اظهار داشت: اولین محصول دانش بنیان این شركت، سیستم های استریل با گاز EOX است كه برای استریل لوازم یك بار مصرف پزشكی استفاده می شود و RTU و كنترل های از طریق دور دومین محصول دانش بنیانی است كه تولید می نماییم.
وی با اشاره به سیستم استریل EOX اظهار داشت: تمام تولیدكنندگان لوازم پزشكی یك بار مصرف باید محصول نهایی خودرا پیش از عرضه به بازار داخل این دستگاه استریلایزر قرار دهند و با گاز اتیلن اكساید استریل كنند كه اگر این كار انجام نشود اجازه وارد شدن محصول به بازار را ندارند.
پارساییان درباره نمونه مشابه خارجی آن هم اظهار داشت: این محصول بااینكه مشابه خارجی، اما قیمت تمام شده محصول خارجی، حداقل ۳ تا چهار برابر گران تر از محصول دانش بنیان ساخت داخل است كه با عنایت به تحریم ها اصلا امكان وارد كردن آن وجود ندارد.
وی تصریح كرد: چند شركت در داخل این محصول را البته بدون سیستم و تجهیزاتی كه دستگاه های ما از آن بهره می بریم تولید می كنند و محصولات مشابه، در واقع سطح پایین تری دارند.
مدیر این شركت دانش بنیان افزود: مهمترین مزیت تولید شركت ما قیمت پایین تر نسبت به مشابه خارجی با وجود كیفیت مشابه، همین طور سیستم كنترل بهینه و ارائه خدمات بعد از فروش ۱۰ ساله است.
پارساییان درباره اشتغال زایی شركت اظهار داشت: این دستگاه ها به صورت سفارشی ایجاد می شود و سه تا چهار ماه طول می كشد كه تا ساخته شود بدین سبب بستگی به تعداد سفارش دارد. به ازای ساخت هر دستگاه ۴ نفر اشتغال مستقیم به وجود می آورد كه اگر در طول سال سه دستگاه ساخته شود ۱۲ نفر اشتغال مستقیم دارد.
مدیر این شركت دانش بنیان در ادامه اظهار داشت: سیستم RTU كه برای كنترل از طریق دور و مانیتورینگ ایجاد می شود مشابه داخلی ندارد و مشابه اروپایی، آمریكایی و ژاپنی وجود دارد كه قیمت آن حداقل ۵ برابر تجهیز ما است. وارد كردن و استفاده از خدماتی كه به اینترنت وصل می شود حدودا در بازار فعلی ما به خاطر تحریم ها نا ممكن شده است.
وی اضافه كرد: این محصول هم برای پروژه های آب و فاضلاب، سیستم های حفاظت كاتدیك لوله های گاز خیلی استفاده دارد ولی به صورت عمومی كارهایی كه برای بحث كنترل از طریق دور نیاز دارد قابل استفاده می باشد.
پارساییان درباره صادرات محصولات این شركت اظهار داشت: ما در بحث صادرات ضعیف هستیم چونكه زیاد كار نكردیم. از جانب دیگر بازار داخل هنوز در این قضیه اشباع نشده است، اساسا زمینه صادراتی هم دارد كه البته بحث های فنی نیاز دارد كه از لحاظ كشورهایی كه این محصولات را نیاز دارند و اجازه واردات به ما می دهند.
مدیر این شركت دانش بنیان اضافه كرد: در واقع به یكسری استانداردهای بین المللی نیاز داریم كه دریافت آنها در شرایط فعلی هزینه بر است. گام های اولیه را پیموده ایم و استانداردهای اولیه را گرفته ایم اما استانداردهای بین المللی كه بتوان به كشورهای دیگر صادر كرد دنبال آن هستیم ولی زمان بر است كه یكی دوسال طول می كشد.
وی درباره رونق تولید محصولات دانش بنیان اظهار داشت: تولید این محصولات نیاز به نقدیندگی است كه دولت می تواند در این زمینه كمك نماید. ممنوع شدن واردات محصولات مشابه تولیدات داخلی نیز همچون مسایلی است كه می تواند به رونق تولید محصولات كمك نماید.
منبع: بست روید
این مطلب بست روید چطور بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب بست روید